#6

Engedd el!

Olykor fel kell állítanunk pár szabályt. Fekete vagy fehér legyen az a zászló?
Sokat gondolkodtam mostanság az elfojtott érzelmeken. Meg azon, hogy lehet befogni egy vadlovat? 
Vagy egy több napja nem evett megbódult oroszlánt? 
Valami ilyesmit élhetsz át, amikor nem önmagad adod, és próbálsz ellen állni a nagy kísértésnek. 
Velem egészen más történt. Vagyis egészen mást tettem.
Kísérleteztem. 
Előkotortam azt a mivoltom, akinek jelen pillanatban kéne lennem. Azt az önmagam, aki nem kislány már. Felnőtt huszonnégy éves nő (NŐ) létére tud viselkedni. Aki, amikor majd kiugrik a bőréből izgatottságában, és rávetné magát az újabb áldozatra, mit sem törődve a következményekkel. Belerohanva egy újabb katasztrófába esetleges óriási csalódásba. Mielőtt rálépne a mindent robbantó aknára. Képes azt mondani. "Nem vagy már kislány! Nem vagy már az!" Képes egy számára hatalmasnak látszó lehetőséget kihagyni. És képes kimondani: "Engedd el"
Hiszen senki nem örülne annak, ha ismeretlenül belemásznánk az intim szférájába minden kérdés nélkül. Ezt a kabátot ideje levetni. 

Az sem utolsó szempont, hogy a nő, akit sikerült előkaparnom lelkem mélyéről, jelenleg nem vágyik senkire. Lennének ötletei és szereti a társaságot, de higgadt megfontoltsággal közelít az emberek felé, és háromszor átgondolja, hogy "de biztosan akarod te ezt, vagy csak megint a fantáziád után rohansz?"
Tetszik nekem ez a nő. 
Erős. És nem bánja, ha nyugalomra intem. És ő végre képes megosztani a gondolataim másokkal. 
Bár tudom, hogy ez nem tarthat sokáig. Egyszer eljön az idő, amikor majd valaki elrabolja a szívét és már ő sem fog gondolkodni többé. 

De addig is megfűszerezhetem a mindennapjait. 
És nem kizárt, hogy (persze kellő átfontoltság után) belekeverem őt egy izgalmas helyzetbe.
Hiszen az írók bármit megtehetnek, akár ismeretlenül is, egy cetlit nyomhatnak az utcán a kezedbe, hogy ideje elkezdened mosolyogni. 

kép: pinterest.com

Újabb év, egy kád vízben

Befeküdtem a kádba. Pontosan olyan habosra csináltam, mint amilyen gyerekkoromban volt. Ahogy pocskoltam magamra a meleg vizet azon filóztam...