Fekete rigó

Mi az én történetem?
Sajnos nem Írországban játszódik. (egyelőre) Én vagyok-e az a lány, aki a szomszédból mosolyog rád és te reménytelenül beleszeretsz, de sosem mersz megszólítani. Egy merész integetés, amit küldesz mindig felém. Sosem tudtam mire vélni az apró jeleket. Beszélj hozzám abból értek.

Én vagyok-e az a lány, aki Bridget Jones naplóját olvasva hiszi azt, hogy meghódíthatja a sexy Clevart és övé lehet Mr. Darcy. Vagy Sex és New Yorkot lapozva Mr. Bigről álmodozik.

A világ nem egy tűsarkú, vagy vodka, vagy hatalmas paplan, ami alá be lehet bújni, ha megfutamodsz valami elől. De nem is egy szobából áll, ahonnan oszthatod az észt, vagy begubózhatsz, ha úgy tartja kedved.
Oprahnak igaza volt, amikor azt mondta, hogy hallgatnod kell a megérzéseidre, mert ha másokra hagyatkozol, mások döntéseiből fogsz élni, akkor kerülhetsz a legnagyobb bajba. Hallgass, de mindig hallgass arra a kis fuvallatra, ami a lelked legmélyéről jön és fizikailag betegít le, ha rossz helyen kapirgálsz.
Olykor engedjünk egy ismeretlen nőnek, engedjük, hogy a szavai utat nyerjenek nálunk. Lehet, hogy idegen, de valószínű tud valami olyat, amit mi még nem tapasztaltunk. "Csak segíteni akar." Sokszor nem hiszünk ebben a mondatban. Sokszor a saját kárunkon kell tanulnunk. Sokszor kellesz majd hibát elkövetnünk. Többször lesz, hogy leépítjük önmagunk, csak azért, hogy rájöjjünk hol követtük el a hibát és hol javíthatunk rajta.
Engedjük be a szavakat: "Jön még szebb holnap!" - mondta a főnököm, aki mellém ült mikor a rengeteg munkától a billentyűzet felett fogtam a fejem, hogy elég volt mára. Valakinek nagy dolgokat rejtenek ezek: "Nem feladni!" Nem megállni! "Nem visszafordulni!" "Nem meghátrálni!" Egy jó döntést nem megváltoztatni, mikor valaki kételyeket ültetett beléd. "Bízni önmagadban!" "Csinálni!" Végig csinálni! - ezeknek a szavaknak jelenteniük kéne valamit. Ezeknek a szavaknak jelentésük van! És nem csak valakinek, mindenkinek. Azoknak, akik hisznek. és a legkeményebb időszakban sem felejtettek el hinni! És talpra állni.

Én vagyok az a lány, aki a legzordabb időszakában sem felejtett el hálát adni. Én vagyok az, aki a döntései következtében csónakba ül és evez tovább a sós tengeren. Én vagyok az a lány, akinek a története még íródik valahol a nagy messziben. Én vagyok az a lány, aki a mai napig hisz a gyerekkori szemcsillogtatós vágyaiban.
Újabb év, egy kád vízben

Befeküdtem a kádba. Pontosan olyan habosra csináltam, mint amilyen gyerekkoromban volt. Ahogy pocskoltam magamra a meleg vizet azon filóztam...