Szuperhősök igenis vannak!

,,Minden író hiú, önző és lusta, és legmélyebb mozgatójuk rejtély. Könyvet írni hosszú, kimerítő küzdelem, mint valami fájdalmas betegség időszaka. Az ember sosem vállalkozna rá, hacsak nem valami démon vezetné, amit nem ért és aminek nem tud ellenállni."

Azt hiszem bennem van egy ilyen démon, aminek egyenlőre nem engedek. Vagy egyszerűen csak író vagyok, aki lusta, és hiú és senki nem tudja mi a legnagyobb mozgató rugóm.

Megmondom én!

Rettentően kibuktak ma belőlem az érzelmek, pedig általában megfenyítve ülnek odabenn a helyükön, de most a nagy magányomban kiszökdöstek a szemem sarkából. Szipogásom közepette J volt ma az egyetlen, aki megkérdezte, hogy vagyok és mi a baj. Persze az ő hiánya a nagyobbik, a kisebbek, meg a … hát végülis… az, hogy Amerika kapitány messze van. És hol vannak a nagy barátok ilyenkor?

Szeretem, amikor mindig van muffin az asztalom valamelyik sarkában. Ilyenkor megvagyok nyugodva, hogy ha éhes vagyok, vagy sütire vágyom, csak oda nyúlok és már nassolom is. Plusz tudom, hogy megint csináltam valami hasznosat is ezen a napon.

Ja, na amiről viszont ténylegesen beszélni akartam az a következő:

A Barátok köztben a Bözsi néni, vagy kicsoda a Vili bácsinak a “barátnéja”, asztmondta: “Az az igazi, aki ha nevetsz, veled együtt nevet és ha szomorú vagy, letörli a könnyeid.”

J nem tudom, hogy csinálja, de ma egész reménytelennek láttam a dolgot, hogy ebből én ma kilábalok és felnevetek. Még ilyen távolságból (több szász km) is képes addig beszélni és beszélni, míg egy pillanatban észre veszem, elfogytak a potyogni valók a szememből és jókedvűen keresgélek a fél évvel ezelőtti jegyzeteim közt. Egyszerűen megnyugtat, ha hallom vagy olvasom a gondolatait. Akkor érzem igazán, hogy a lelkem egyenes vágányon halad tovább a kiírt megálló felé.

És, ha már fél évvel ezelőtti jegyzetek: Összeszedtem egy jogot végző, focista, pénztáros srácot. némi ellenvetést érzek, de sokoldalúsága lenyűgöz :D – ez is köztük volt.

Még azóta is lenyűgöz a sokszínűsége.

Újabb év, egy kád vízben

Befeküdtem a kádba. Pontosan olyan habosra csináltam, mint amilyen gyerekkoromban volt. Ahogy pocskoltam magamra a meleg vizet azon filóztam...