Nagy élvezet, száraz tészta

Nem hinném, hogy egy olasz pizzériában gyártották a mai szombatom asztalán felszolgált csodálatosan fűszeres ételeit. De még szerintem nem is egy sarki kis lakókocsis hot dog árus bódéjában. Ez a legalja volt a mai napnak. Diéta a léleknek, kajálás a testnek. Egy ideig azt éreztem, hogy éljen a pihenés és a nagy semmittevés. Legyen, aminek lennie kell. Mikor kiderült, hogy ez a dolog a semmi. Már kevésbé örültem a helyzetnek és az ebéd után úgy voltam vele, rendben van, hogy felfrissültem, de nem ártana Schobert Norbi Update diétája a lelkemnek. Rá fért volna egy kis edzés, és pár adag müzli szelet. A testemnek semmi baja. A szívemnek már minden mindegy. Él, dobog, néha gyorsabban, ha úgy tartja kedve, néha hiányol egy kis adrenalint, néha meg csak ritmusban ver egy célért. Megértem én. Vigyázok is rá, amíg tudok, hogy újabb sebet ne kapjon, de néha nem vagyok elég az ilyesmire. Néha több kell, mint egy én, ahhoz, hogy ne bántódjon meg olyasmi miatt, amit nem követtek el ellene és begyógyuljon attól, amit valójában lehet nem is kellett volna éreznie.

Hupsz, de belerohantam a közepébe. A napom fénypontja. Na várjunk, mert ide azt hiszem raknom kell egy kérdő jelet. ? (kis idő múlva) Öhm.. A dinnye. Azt hiszem az volt. Vagy, amikor reggel felültem a biciklire, zene a fülbe és csak mentem és végre kikapcsolhattam az agyam egy kicsit. Vaaagy, amikor megkaptam végre a nadrágot, amit megálmodtam magamnak már vagy három hete!! Igen ez volt az, na csak sikerült rájönnöm; de elég ramaty érzés, hogy le kell ehhez üljek és írjak, hogy vissza emlékezzek mi történt velem ma. Ilyen az amikor elfoglalt az ember lánya.

Az új létről meg annyit, hogy csapatostól kaptam a változást, amiért annyit nyöszörögtem. Nem is panaszkodom, végre elmúlt a gyomorgörcsöm is, mert rájöttem milyen rossz döntést hoztam volna. Rájöttem megoldottam és most tudok élni a saját kis vackomban, amit sikerült bevonzanom röpke két hónap alatt. Lakni még mindig New Yorkban lakom, mert LA még mindig túl megzabolázott ahhoz, hogy vissza térjek. Mit mondhatnék szeretem látni, ahogyan szenved nélkülem és lassan összedől. Tudod olyan ez, mint a sütemény a cukrászdába, megveszed, mert jól néz ki és vágysz rá. Otthon beletúrsz a villáddal a csoda csoki krémbe, isteni nagy élvezet, de a torta tésztáján érezni, hogy legalább már három napos. Azért finom, nem arról van szó, de fél kielégülésnek mondható. Nagy élvezet, száraz tészta. Hogy megérte-e bele kezdeni? És a torta szelet háromnaposan is finom? Vagy csak időben kell elindulni a cukrászdába, míg friss a süti? Annyi biztos, hogy előbb meg kell kóstolni, milyen a száraz tészta, mielőtt igazán élvezni tudnád az omlós csoki torta minden porcikáját.

Újabb év, egy kád vízben

Befeküdtem a kádba. Pontosan olyan habosra csináltam, mint amilyen gyerekkoromban volt. Ahogy pocskoltam magamra a meleg vizet azon filóztam...