LA a karalábésba

napiMilyen az, amikor LA hiányol?, és belopózik a kertedbe. Amikor nyolc repülőjét indítja útnak, hogy majd az egyikre fel ülj és haza repülj vele? Az olyan, hogy kifekszel azért is a Napra, had lásson és szippantson a lelked illatából, de érezze, hogy nem vagy az övé többé. Nem adod már magad olyan könnyen. Ha egyszer kiűzött ne akarjon csak olyan egyszerűen vissza szerezni. Az olyan, hogy ott vagy a barátnőd mellett és a mérföldkövek nem látszanak többé, ami elválasztana titeket. Csak a homok, az Nszemüveg, két üveg hideg tea a karalábé levél hűvösében, egy fehér kék szemű macska, és a hatalmas meleg egyenesen LA-ből.

Ebből az idilli környezetből nem maradhatott el a szokásos bolondozás és persze az élet nagy bajainak megbeszélése , amiből jutott egy kis fejezet a mai napra is . De akármilyen keserű az élet e két barátnő mindig itt van egymásnak és egymás mellett , akár a karalábésban , akár a kukoricásban , akár a reptéren, és átvészelnek együtt mindent. Ők ketten olyanok , mint  a testvérek és jöhet LA vagy New York a sok száz km nem akadály.

Mert, ilyen az, amikor két barátnő össze ül, egy zord fárasztó délután után. Ilyen, hogyha az egyik folyton kérdez, a másik meg válaszol. Amikor egy kicsi diófa árnyékában napozgatva kiderül egy bonyolult kémiai egyenlet elképesztő megoldása. Majd megszólal a távolból a Love slayer. Az Nszemüveg pihen egy törölközőn és nagy nevetések közepette pont kerül az i-re.

 rep

Újabb év, egy kád vízben

Befeküdtem a kádba. Pontosan olyan habosra csináltam, mint amilyen gyerekkoromban volt. Ahogy pocskoltam magamra a meleg vizet azon filóztam...